joi, 28 martie, 2024

Licoarea vindecatoare preferata a rusilor

Distribuie:

Publicat:

Salcamata este o licoare preparata din flori de salcam proaspete ce are un gust minunat, o aroma de neegalat si este folosita ca remediu terapeutic cu rezultate foarte bune pentru a vindeca sau ameliora multe afectiuni.

Salcamata – Ingrediente necesare
– 50-60 flori de salcâm, culese dintr-un loc curat (se indepărteaza codițele)
– 8 litri de apă naturala plata sau de izvor
– 800 gr miere de salcâm
– 3 lamai cu coaja taiate felii(daca nu aveti lamai bio spalati-le bine cu bicarbonat).

Reteta este pentru 10 litri de salcamata dar daca doriti sa faceti mai putina, folositi 30-40 de flori la 5 litri de apa si 500g miere de salcam. Dupa ce ati cules florile proaspete lasati-le in balcon sau undeva la soare pentru ca eventualele gâze ramase prin flori sa iasa afara apoi clatiti florile.Daca ati cules florile dintr-o padure sau o sursa salbatica va sfatuiesc sa nu le mai clatiti fiindca la final aroma salcamatei va fi ceva mai puternica. Apoi se pun florile de salcam impreuna cu mierea si feliile de lamaie intr-un borcam curat de 10 litri si sunt lăsate la fermentat intre 3 și 5 zile, in funcție de temperatura ambientală.

Bautura se amestecă cu o lingură de lemn, de cel puțin două-trei ori in fiecare zi iar la final apoi se trage la sticle cu capac ermetic și se depozitează la rece. Bautura rezultata va fi iesi extrem de parfumata si placuta la gust iar bioxidul de carbon format natural ii dă o textură plăcută.

Reteta de salcamata – Atentie: Aceasta bautura se aciduleaza mai repede si ceva mai puternic decat socata asa ca din cand in cand trebuie sa dechideti sticlele. Aceasta bautura, pe langa efectul revigorant general si aportul de substante benefice pentru organism, este folosita in de rusi in scop terapeutic pentru a trata sau ameliora afectiuni ca:
– insomniile cronice
– tusea convulsivă
– unele afecţiuni digestive: in cazul gastritelor hiperacide şi al ulcerului gastric sau duodenal se face o cura de cel putin 14 zile in care se consuma 1-2 cani de salcamata pe zi. are efect extraordinar impotriva constipatiei.

Preparatele obţinute din flori de salcâm au acţiune sedativă şi antispastică la nivelul musculaturii netede gastrice. De aceea, se folosesc in dureri abdominale, in gastrite hiperacide, in boala de reflux şi in ulcerul duodenal. De asemenea, florile de salcâm au acţiune sedativă la nivelul sistemului nervos central, reduc nivelul stresului, efect deosebit de benefic in cazul gastritelor şi ulcerelor declanşate de stres. sursa: frunza-verde.ro
G.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img