miercuri, 24 aprilie, 2024

Lidia Fecioru: bautura minune pentru organism

Distribuie:

Publicat:

Bautura minune pentru organism! Invitata in cadrul emisiunii Adevaruri Ascunse, Lidia Fecioru a dezvaluit o reteta banala, dar benefica pentru sanatate.

Vedeta acestei bauturi este patrunjelul, plin de Vitamina C. Iata cum se prepara bautura minune pentru organism! Tot ce trebuie sa faceti este sa luati o legatura de patrunjel fara coada, il maruntiti in blender sau il tocati, adaugati doi catei de usturoi, o lingura de zeama de lamaie si apa suficienta cat sa umpleti un pahar.

Trei zile trebuie consumat doar pătrunjelul cu lămâia. „Trebuie băut trei zile la rând înainte de micul dejun. Apoi trei zile trebuie consumat doar pătrunjelul cu lămâia, fără usturoi. După aceea, nouă zile la rând trebuie consumat doar pătrunjelul cu apa”, a explicat Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

Nutrienții prezenți în frunzele si rădăcinile de patrunjel au proprietăți antioxidante și detoxifiante remarcabile.

În timp ce frunzele sale va scapă de deșeuri, inclusiv de acidul uric care provoacă artrita și gută, rădăcinile sale tratează retenția de apă, edemele, cistita ocazională.

Pe lângă apetit, aceste frunze și rădăcini stimulează secrețiile gastrice și biliare, ameliorează tulburările digestive și flatulența.

Gratie vitaminelor sale (A, B, E și K), 170 mg de vitamina C la 100 g, plasează pătrunjelul cu mult înaintea portocalei sau a lămâii! Un motiv bun pentru a-l consuma proaspăt și crud. Pe lângă stimularea organismului, vitamina C potențează oligoelementele plantei, inclusiv fierul (6,2 mg / 100 g), necesar în caz de anemie.

Frunzele proaspete, frecate direct pe piele, ameliorează mușcăturile de insecte. Ele pot fi chiar folosite ca pansament de prim ajutor.

Câteva frunze mestecate dau o respirație mai bună pe lângă faptul că o împrospătează.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img