vineri, 29 martie, 2024

Lime, fructul prieten al diabeticilor

Distribuie:

Publicat:

Diabetul nu este o boala vindecabila, dar poate fi tinut sub control toata viata. Medici si cercetatori din lumea fac eforturi zilnice pentru a usura suferintele bolnavilor de diabet si, potrivit unui studiu, fructul lime este un bun aliat in lupta cu diabetul.

Lime, sau lamaie verde, este o ruda indepartata a lamaii. Desi inrudite, cele doua fructe sunt diferite. Avand o coaja verde, o aroma mai puternica si mai proaspata decat lamaia, fructele lime sunt mai mici, mai grele si au pulpa mai densa decat lamaia.

In ceea ce priveste proprietatile, lime are mai mult calciu si mai mult fosfor decat lamaile. Lime contine vitamina A, B, C, G si vitamina P. Aceasta vitamina se pare ca are rolul de a stimula organismul, de a accelera absortia vitaminei C, stimuleaza productia biliara, circulatia sangelui, reduce colesterolul, previne alergiile, astmul si cataracta. De asemenea, are efecte anticancerigene si detoxifiante, reducand simptomele gutei.

Lime sunt originare din India, dar in prezent se cultiva in toate zonele tropicale ale planetei si sunt ingrediente importante in gastronomia din Mexic, Asia, dar si in bucataria mediteraneana. Cele mai aromate sunt fructele care provin din Mexic, iar cele care provin din Asia sunt mai mari si mai acide.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img