vineri, 29 martie, 2024

Listele negre ale statului paralel

Distribuie:

Publicat:

Curg informatiile referitoare la listele negre. Initial, s-a stiut ca ele sunt facute de procurorii DNA. De procurorii din republica procurorilor. Ulterior, s-a aflat ca listele negre cu politicieni care urmau sa fie executati se faceau de catre tandemul Maior-Coldea. De la SRI. Azi aflam ca cel putin o parte din listele negre erau facute la PSD. Si oare ce vom afla maine?

In toti acesti ani in care o inchizitie a electrocutat Romania, distrugand oameni politici, oameni de afaceri, capital romanesc si, inainte de toate, distrugand destine, noi ne-am inchipuit ca Traian Basescu este cauza tuturor relelor. Ca el a creat acest infernal mecanism, prin care drepturile si libertatile fundamentale ale omului au devenit simpla istorie. Fara indoiala ca cel care a avut doua mandate de presedinte al Romaniei a jucat un rol esential in crearea statului paralel. Un stat paralel dominat de republica procurorilor. Si, la fel, nu exista niciun fel de indoiala ca mult timp a fost principalul profitor al acestui urias mecanism de represiune. Dar de la Basescu realitatea este ca firele duc mai departe. Unele catre profunzimea societatii romanesti, altele afara. In strainatate.

Destul de tarziu, pentru multi prea tarziu, au venit dezvaluirile. Am aflat astfel ca nu a existat un singur centru al puterii diabolice pe care o numim statul paralel. Au fost mai multe. Aflam in fiecare zi noi detalii despre ceea ce faceau din aceasta perspectiva seful Serviciului Roman de Informatii, George Maior si directorul operativ al institutiei, generalul Florian Coldea. Operatiunile puse la cale de cei doi si executate la nivel central si local de reteaua acestui serviciu public, executau, este adevarat, intocmai si la timp dispozitiile date de Traian Basescu. Dar nu numai. Acesti doi actori importanti ai Romaniei ultimilor ani aveau si propria lor agenda. Fiecare urmarindu-si cu cinism propriile interese. Coldea avand ca obiectiv puterea suprema invizibila, iar George Maior dorinta de-a dreptul patologica de a ajunge fie presedintele Romaniei, fie prim-ministru.

Desigur, dreptul fortei, care a ingenucheat forta dreptului, trebuia pus in opera de catre singura institutie care, constitutional, putea actiona la lumina. Institutia procurorilor. Care si-a creat in acest fel propria republica.

Dar nu a fost suficient. Acest brat inarmat al noii securitati, al noii politii politice, trebuia finalizat cumva. Si, astfel, a fost necesar ca Justitia, adica judecatorii sa fie prinsi la randul lor in retea. Devenind camp tactic.

Dupa modelul lui Traian Basescu, toti ceilalti, sereisti de la nivel central si local, procurori  din marile parchete, dar si procurori mai marunti, locali, judecatori ai Inaltei Curti sau ai curtilor de apel, dar chiar si judecatori din judecatorii, odata inrolati in acest front al noii inchizitii, au servit nu numai interesele comanditarului, ci si propriile lor interese. In acest fel, unii au acumulat mai multa putere, altii, in mod direct sau prin interpusi, mai multa avere si, evident, sunt destul de multi dintre cei care au ales pur si simplu sa traiasca mai bine si sa-si satisfaca zi dupa zi cele mai nebunesti placeri.

Ne-am imaginat mult timp ca aici se inchide cercul. Ca suntem pur si simplu o societate bolnava, tolerata de comunitatea internationala, de partenerii nostri euroatlantici, atata timp cat, din punct de vedere politic, economic si militar le dovedeam loialitatea. Lucrurile nu au stat tocmai asa.

Din ce in ce mai multe informatii sub forma unor dezvaluiri, marturii si chiar documente demonstreaza ca Romania a fost transformata intr-un laborator al unor experimente. O mica si necesara paranteza. Sa ne amintim de experimentul Pitesti. Sub ocupatie sovietica fiind, Romania a experimentat in lagarul penitenciar de la Pitesti ceea ce nici macar Stalin nu indraznise sa faca in imperiul sau. La Pitesti, o parte dintre detinuti au fost obligati sa se transforme in tortionarii si calaii celorlalti detinuti. Modelul era luat cumva de la Auschwitz, unde fusesera aplicate metode asemanatoare. Lucrurile s-au aflat in legatura cu mizeria de la Pitesti abia dupa ce oficiali sovieticii au plecat cu arme si bagaje.

De aceasta data intreaga Romanie a fost supusa unui experiment tip Pitesti. Prin care s-a urmarit acelasi lucru, dar la o scala generalizata. Distrugerea fibrei nationale. In ce scop? In scopul transformarii Romaniei intr-o colonie numai buna de jefuit.

Obiectivul a fost realizat. Au plecat oameni. Milioane si milioane. A fost cel mai mare exod de populatie din istorie, fara ca respectiva populatie sa fi fost confruntata cu un razboi sau cu un cataclism natural. Dupa oameni, au plecat padurile. Petrolul si gazele naturale. Apele minerale. Urmeaza cuprul si aurul.

Al doilea om din stat, domnul Calin Popescu Tariceanu, a tras un ultim semnal de alarma si a pus o intrebare cutremuratoare. Daca este adevarat ca agenti ai unui stat strain au avut birou in sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie. La aceasta intrebare cruciala nimeni nu a dat inca un raspuns. La randul sau, Sebastian Ghita, necontrazis de nimeni, relateaza cum saptamanal, timp ce mai multi ani de zile, participa la intalniri in care, alaturi de  Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si George Maior, era in mod frecvent prezent si seful antenei CIA din Romania.

Si fiindca am facut paralela cu fenomenul Pitesti, sa mai facem inca un recurs la istorie. Dupa invadarea Romaniei de catre trupele sovietice eliberatoare, timp de mai multi ani, in institutiile administratiei publice centrale aveau birouri si lucrau consilieri sovietici. Acestia si-au facut cum nu se poate mai bine treaba. Concretizata intre altele in zeci de sovromuri, asa zise societati comerciale mixte, de unde plecau spre inima Uniunii Sovietice, insirate una dupa alta, sute si sute de garnituri de tren incarcate pana la refuz. Dar acolo vorbeam totusi de reparatii de razboi.

O fi fost Romania, si noi nu am stiut, in stare de razboi cu Europa Occidentala si cu Statele Unite ale Americii? De ce trebuie sa platim astazi atat de scump pur si simplu pentru ca istoria si tradarea Europei ne-a tinut timp de decenii sub ocupatie ruseasca si, apoi, in sfera de influenta a Moscovei? De ce acum, la fel ca si atunci, o intreaga generatie este sacrificata si de ce, din nou, fibra nationala e sfasiata?

De vreme ce despre statul paralel se vorbeste la fel de insistent pe celalalt mal al Atlanticului, rezulta ca, intr-un fel sau altul, acest stat paralel este de import. Si am face o mare greseala sa ne imaginam ca responsabilii acestui mecanism profund antidemocratic trebuiesc identificati doar in Romania. Sa asteptam urmatoarele dezvaluiri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img