joi, 18 aprilie, 2024

Liviu Dragnea, “decapitari” in partid. Un lider PSD din Moldova ar putea deveni omul lui de baza

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu ii uita pe cei care l-au confruntat in razboiul intern cu Mihai Tudose si odata redobandit controlul intern asupra PSD, Dragnea a inceput executiile in interiorul partidului.

Saptamana trecuta, in PSD au fost executati doi grei ai partidului, pe linie parlamentara. Niculae Badalau, presedinte executiv al PSD, a fost inlocuit din functia de vicepresedinte al Senatului, in timp ce Ecaterina Andronescu, unul dintre oamenii care l-au criticat deschis pe Dragnea in sedinta Comitetului Executiv, a fost inlocuita de la sefia Comisiei de Educatie din Senat.

Dupa actiunile din Parlament, razboiul se va muta la partid, acolo unde Liviu Dragnea are parghiile directe. Surse din PSD ne-au explicat ca in viitorul Comitet Executiv se va ridica problema schimbarii lui Niculae Badalau din functia de presedinte executiv al PSD.

Functia de presedinte executiv este una care se obtine prin numire, asa ca Liviu Dragnea, daca va beneficia de o majoritate in partid, il va executa pe Niculae Badalau.

Pe lista neagra a intrat si secretarul general ajunct al PSD, Codrin Stefanescu, cel care ar putea fi schimbat din aceasta functie de Liviu Dragnea. Stefanescu a fost cel care l-a infruntat deschis si direct pe Dragnea in ultimul Comitet Executiv al PSD.

Planul este unul cu bataie lunga, iar in functia de presedinte executiv ar putea urca un lider al PSD din Moldova, noul pol de putere care ii asigura majoritatea lui Liviu Dragnea in interiorul PSD. Deocamdata se poarta negocieri si in interiorul PSD nu au fost inaintate nume pentru aceasta functie, dar pe masura ce strategia ajunge la maturitate vom vedea si pretendentii pentru functia numarul doi din PSD.

sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img