sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Liviu Dragnea, declaratie socanta dupa condamnarea lui Darius Valcov: “Trebuie omorat azi, acum. Impuscat”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri, ironic, ca Darius Valcov "trebuie omorat azi, acum", dupa ce a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare.

Intrebat la Palatul Parlamentului cum comenteaza faptul ca Darius Valcov, angajat la Guvern, a fost condamnat la inchisoare, Dragnea a spus "Trebuie omorat azi, acum. Impuscat".

Mai tarziu, Liviu Dragnea a venit cu noi precizari: „Nu ii dau sfat domnului Valcov, e o condamnare in prima instanta. Imi este foarte greu sa comentez. Nu-s jurist, nu-s avocat. Imi este foarte greu sa comentez o astfel de decizie. In schimb, am o parere de rau. Pana la decizia finala mai este.Sunt milioane de romani care au avut in 2017 si o sa aiba in continuare salarii mai mari, pensii mai mari. Romania a avut o crestere economica record datorita unui program de guvernare la care Darius Valcov a avut o contributie si imi pare rau ca se intampla asta si nu pot spune ca este nedreapta decizia instantei. Imi pare rau pentru el. Guvernul va decide daca ramane sau nu, e strict decizia Guvernului si a primului-ministru”.

Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat joi de ICCJ la opt ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit deciziei instantei, Valcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicandu-se pedeapsa cea mai mare, la care se adauga un spor, rezultand astfel o condamnare finala de 8 ani.

Totodata, se confisca de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA.

Totodata, in acest dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare, iar Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov) – la 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. Decizia nu este definitiva.

In campania din 2012, Darius Valcov, pe atunci primar, ii ameninta pe alegatorii unei comune din Olt ca, daca nu il voteaza pe candidatul PSD, le va taia subventia si vor plati apa dublu. Darius Valcov: Si de cand aveti apa, la Slatioara este 2,9 – 3 lei si la Slatina este 5,35, subventionata de primaria Slatina. Acest lucru s-a putut face.

Dar retineti un aspect extrem de important!

Daca de pe data de 10 nu ramanem o familie si mergem cu javrele, apa trebuie sa ajunga la pretul din Slatina. Sa ne intelegem despre ce vorbim! Apa de la Slatioara provine de la puturile din Salcia, care sunt ale municipiului Slatina. Mai retineti un aspect! Faptul ca un om a bagat mana in fund la toate vacile si porcii dumneavoastra nu inseamna ca trebuie sa ii dati si voturi.

Aveti o perioada de patru ani in care puteti sa primiti fonduri de la PSD, care il are pe Victor Ponta prim-ministrul Romaniei, care il are pe Paul Stanescu presedintele Consiliului Judetean si care il are pe Darius Valcov primar la Slatina, de unde vine apa.

Daca ramaneti familia noastra, a PSD-ului, pretul la apa ramane acelasi. Daca nu, trebuie sa ajungem ca la Slatina. Va multumesc mult! Ramaneti in familie! Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe fostul primar al Slatinei Darius Valcov, actual consilier in aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva. Este vorba de dosarul in care Valcov este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img