sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Liviu Dragnea, dupa ATACURILE TAIOASE al lui Klaus Iohannis: ‘Am vrut sa ii propun, dar dupa discursul de astazi, mi-am dat seama ca ar fi inutil’

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să răspundă atacurilor lansate de președintele Klaus Iohannis, la evenimentul din Parlamemnt în care au fost celebrați 15 ani de la intrarea României în NATO.

"Este cu certitudine cea mai importantă garanție de securitate a României. Țara noastră a fost mereu un membru activ. Țările membre apreciază implicarea cu care țara noastră a participat la operațiunile alianței. Trebuie să subliniez că această bună reputație a României în cadrul NATO s-a câștigat prin devotamentul militarilor. Noi am semnat aderarea, dar proba de foc au dat -o ei. Aniversarea de astăzi  ar trebui să fie, în primul rând, un omagiu adus soldaților care au căzut în teatrele de operațiuni. Datorită acestor eroi români România are locul ei important în spațiul NATO.

La acești eroi români trebuie să ne gândim și noi decidenții politici atunci când luăm decizii.  Ca om politic, sunt mândru că partidul nostru a avut un rol atât de mare în acest obiectiv. A fost un consens pe care eu și colegii mei ne dorim să îl găsim în mari proiecte precum adoptatea Euro, apărarea României în Parlamentul european sau menținerea alocării de 2% din PIB pentru apărare. Nimic nu poate fi realizat dacă nu avem garanția NATO.

Celor care își dau cu părerea că alocăm prea mult pentru Apărare le spunem că fără scutul NATO România ar trebui să aloce mult mai mulți bani fără a avea vreo garanție de apărare.

Consensul politic pentru alocarea a 2% din PIB nu poate fi negociat. Partea politică pe care o reprezint ne-am exprimat prin vorbă și prin fapte. Este al treilea buget prin care am alocat 2% din PIB pentru Apărare.

Ar fi fost utilă întocmirea unui pact politic în care toate partidele să își asume respectarea acestui obiectiv. Văd partide care încearcă deja să găsească soluții pentru a ne abate de la această cale.

E o temă de reflecție pe care am vrut să i-o propun președintelui, dar după discursul de astăzi, îmi dau seama că ar fi un demers inutil. Am spus mereu că dincolo de opțiunile noastre politice suntem români. Trebuie să fie o temă de reflecție. Din respect pentru NATO, răspunsurile care trebuiau date astăzi în urma unui discurs, le vom da zilele viitoare",  a declarat Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img