joi, 25 aprilie, 2024

Localitatea Satu Nou din comuna Cretesti in haine de sarbatoare-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Intreaga lume ortodoxa, praznuieste in fiecare an, in ziua de 26 octombrie pe unul dintre cei mai mari mucenici ai Bisericii, anume pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir.

Pentru credinciosii din localitatea vasluiana Satu Nou, din comuna vasluiana Cretesti, aceasta zi reprezinta un moment cu totul deosebit, deoarece este hramul bisericii si totodata si sarbatoarea satului.

Pentru a marca asa cum se cuvine aceasta sarbatoare, in biserica s-a savarsit Utrenia, Sfanta Liturghie si Slujba Parastasului pentru ctitorii si enoriasii satului, de catre preotul paroh Radu Alexandru SOPU, care la momentul incheierii Sfintei Liturghii a rostit un cuvant de invatatura prin care a subliniat importanta sarbatorii in viata spirituala a credinciosilor si in acelasi timp insemnatatea serbarii hramului bisericii pentru intreaga comunitate.

Sarbatoarea hramului s-a incheiat cu o agapa frateasca oferita tuturor celor prezenti, prin osteneala tuturor enoriasilor satului, indrumati de catre parintele paroh.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img