joi, 25 aprilie, 2024

Localnicii din Dranceni inselati de o firma care a operat parcul eolian

Distribuie:

Publicat:

In comuna vasluiana Dranceni, localnicii care si-au inchiriat terenurile pentru constructia unui parc eolian, asteapta de doi ani banii promisi.

Sase hectare i-au fost cedate firmei SC Electrica Serv SRL , care nu a fost de buna credinta si nu le-a platit oamenilor dar nici primariei careia ar fi trebuit sa-i achite impozite si redevente in suma de 2.5 milioane de lei.
Mai mult, compania care a dezvoltat proiectul si a inchiriat terenurile trebuia sa instaleze 36 de turbine, in loc de sapte turbine care exista din 2011 si pana la ora actuala. Intre timp, firma a intrat in insolventa din pricina unor probleme financiare.

Primarul comunei Dranceni, Gelu Pecheanu, spune ca “Singura posibilitate este sa intram in proces cu ei si sa vedem cum recuperam datoria pe care o au.”

Localnicii din Dranceni mai au la dispozitie o singura varianta pentru a-si recupera chiriile restante, dar ramane la latitudinea judecatorului daca le accepta solicitarile.

„Mai exista posibilitatea legala de a depune o cerere la judecatorul care instrumenteaza dosarul de insolventa explicandu-i motivele pentru care nu au reusit sa depuna declaratia de creanta in termenul initial”, a explicat expertul in  insolvente, Andreea Anghelov.

Dar oamenii nu inteleg aceste lucruri complicate. Ei asteapta 400 de euro pe an. Au fost bucurosi cand au scapat de terenuri ca nu prea scoteau din agricultura aceasta suma de bani, dar acum nici terenurile nu si le pot lua inapoi, caci sunt ingradite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img