joi, 28 martie, 2024

Lovitură de peste 315.000 de lei dată contrabandiştilor de ţigarete

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 22.477 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 315.000 de lei.

În data de 04 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

În jurul orelor 07.10, au fost observate mai multe persoane care transportau cu un atelaj hipo cutii voluminoase, dinspre malul râului Prut către pădurea din apropierea localităţii Baranca.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele și atelajul hipo şi au fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

La inventarierea bunurilor a reieşit că erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 449.540 de ţigarete (22.447 de pachete), în valoare de 315.678 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau iesirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img