marți, 23 aprilie, 2024

Lovitură pentru Ion Iliescu! Fostul președinte va rămâne fără certificatul de revoluționar

Distribuie:

Publicat:

Lovitură dură pentru fostul președinte al României. Ion Iliescu va rămâne fără certificatul de revoluționar. Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a decis să îi retragă titlul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, la cererea Asociației 21 Decembrie 1989.

În data de 31 mai, Secretariatul de Stat pentru Revoluționari din subordinea Guvernului a decis că Ion Iliescu nu trebuie să aibă certificat de luptător, așa că a început procedurile prin care să i se retragă fostului președinte respectivul certificat menționat mai sus.

Lovitură pentru Ion Iliescu

Așadar, după ce Asociația 21 Decembrie 1989 a depus o cerere, Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a decis să îi retragă fostului președinte titlul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989. Decizia a fost luată în unanimitate după ce au fost verificate documentele și s-a constatat că Ion Iliescu nu a întrunit condițiile pentru a acest certificat.

Ce drepturi pierde Iliescu odată cu certificatul de revoluționar

Odată cu pierderea certificatului de revoluționar, fostul președinte pierde și anumite drepturi conferite prin lege, cum ar fi:

nu va mai avea prioritate la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de statș

nu va mai avea acces gratuit la tratament şi consultaţii în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale;

nu va mai primi medicamente gratuite, acces gratuit la sanatorii şi baze de tratament aparţinând Ministerului Sănătăţii.

Până în acest moment, Ion Iliescu nu a avut nicio reacție referitoare la retragerea certificatului de revoluționar. Rămâne de văzut dacă fostul președinte va ataca în instanță această decizie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img