joi, 28 martie, 2024

Lovitura pentru Netflix! Poate pierde suprematia e piata de online streaming

Distribuie:

Publicat:

Netflix are parte de o nouă lovitura! Compania poarte pierde supremația pe piața de online streaming din cauza unui altui concurent care va intra în curând pe piață!

Este vorba despre compania Walt Disney va prelua platforma de streaming Hulu printr-o tranzacţie care a dus evaluarea Hulu la peste 27 de miliarde de dolari.

Disney a intrat într-un parteneriat de tip put/call cu Comcast, care deţine 24% din acţiunile Hulu; astfel, începând cu ianuarie 2024, Comcast poate impune celor de la Disney să cumpere pachetul deţinut. Preţul pe acţiune va fi calculat în funcţie de evaluarea de la acel moment al Hulu, care nu poate fi mai mică de 27,5 miliarde dolari. Disney era deja acţionar majoritar al Hulu de la începutul acestui an, prin preluarea pachetului de acţiuni deţinut de Fox, dar tranzacţia cu Comcast permite un control mult mai mare asupra platformei, sczie Business Magazin.

Astfel, Disney îşi va asigura o poziţie dominantă pe piaţa serviciilor de streaming chiar înainte de lansarea propriei platforme, Disney+, care va fi lansată oficial în noiembrie. Potrivit celor de la Fortune, reprezentanţii Disney mizează pe faptul că Hulu va ajunge, în 2024, la 60 de milioane de abonaţi.

Liderul pieţei de streaming la nivel global rămâne Netflix, cu peste 140 de milioane de abonaţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img