vineri, 29 martie, 2024

Lovitura URIASA pentru cea mai populara retea de socializare din lume! Utilizatorii sunt URMARITI CONSTANT

Distribuie:

Publicat:

Comisia Nationala pentru Informatica si Libertate (CNIL) din Franta a amendat marti Facebook cu 150.000 de euro pentru mai multe incalcari ale legii protectiei datelor.

CNIL a acuzat Facebook Inc si Facebook Irlanda ca urmaresc activitatea online a utilizatorilor fara acordul acestora si fara nicun temei legal, cu scopul de a afisa reclame personalizate.

Ca parte a unei anchete europene mai largi, desfasurate si in Belgia, Olanda, Spania si Germania, institutia franceza de protectie a datelor a identificat mai multe nereguli la Facebook. “Avand in vedere numarul de contraventii (sase in total), gravitatea lor si numarul semnificativ de utilizatori din Franta (33 de milioane), suma si publicarea sanctiunii sunt justificate”, a comunicat CNIL, potrivit Agerpres.

In 2016, CNIL a avertizat Facebook ca are la dispozitie trei luni pentru a se conforma legii franceze privind protectia datelor. Reteaua sociala ar fi trebuit sa inceteze compilarea pe scara larga a datelor utilizatorilor de internet si transferul acestor date in Statele Unite. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img