vineri, 29 martie, 2024

Lucian Bode: 174 de ani de la lupta pompierilor români, pe Dealul Spirii, pentru apărarea țării! 

Distribuie:

Publicat:

 174 de ani de la lupta pompierilor români, pe Dealul Spirii, pentru apărarea țării! 

Ziua Pompierilor din România este despre curaj și devotament, valori fundamentale care stau la baza nobilei misiuni de salvatori, principii care, pentru pompieri, devin un mod de viață.

Sărbătorim, astăzi, Ziua Pompierilor din România în amintirea unui moment unic din 13 septembrie 1848 – simbol al contribuției eroice a pompierilor militari la construcția statului național și unitar român.

Misiunea pompierilor stă sub semnul continuității și al evoluției: sunt astăzi la datorie pentru siguranța cetățenilor și au evoluat, odată cu celelalte structuri naționale, astfel încât sunt un exemplu de bune practici și furnizor de securitate pe plan internațional. 

Misiunile recente din Grecia și Franța sunt un exemplu elocvent al faptului că România are structuri mature, serioase și capabile pe care ne putem baza în situații dificile.

Într-o perioadă complexă din perspectivă geopolitică, faptul că avem structuri care pot interveni eficient în situații de urgență constituie o garanție a stabilității și securității interne. 

Salvatorii români au dat dovadă, în această perioadă dificilă, de solidaritate și umanitate față de refugiații ucraineni care au găsit în România o casă temporară sau chiar permanentă, în fuga lor din fața unei agresiuni absurde.        

Este o nouă lecție a istoriei pe care nu trebuie să o uităm: anume aceea că nu putem trăi în afara valorilor și principiilor europene, că românii rămân fideli apărării libertății, democrației și a drepturilor fundamentale ale omului. 

Pompierii sunt astăzi un element important al arhitecturii sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională. 

Este, în primul rând, meritul profesioniștilor care fac parte din acest sistem, al celor care își riscă zilnic viața în misiuni, dar și al managerilor cu viziune care au făcut demersuri pentru pregătirea personalului și au asigurat dotarea tehnică la standarde adecvate provocărilor actuale.

Curajul, profesionalismul, devotamentul – dovedite prin fiecare misiune – au constituit premisele încrederii de care pompierii români se bucură din partea populației. 
Încrederea comunității este un aliat puternic în misiunile acestora.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru cetățenii români și europeni și vă doresc succes în misiunile viitoare!

La mulți ani tuturor pompierilor români!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img