vineri, 19 aprilie, 2024

Lucian Bode: “Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat, luni, 24 mai a.c., la şedinţa condusă de premierul României, Florin Cîţu, referitoare la stadiul campaniei de vaccinare şi la măsurile care trebuie luate pentru a creşte numărul de persoane vaccinate. La şedinţa, care s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, au participat prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI.

În cadrul şedinţei, au fost prezentate activităţile desfăşurate la nivel local în cadrul campaniei de vaccinare şi au fost discutate propuneri concrete de eficientizare a campaniei pentru perioada următoare.

"Nu trebuie să uităm că revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare. În această perioadă nu ne permitem greşeli. Trebuie să rămânem în continuare prudenţi şi vigilenţi pentru că mai multă relaxare vine odată cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare şi cu un număr cât mai mare de cetăţeni vaccinaţi", a subliniat ministrul Lucian Bode.

Ministrul a solicitat pentru perioada următoare o prezenţă activă a forţelor de ordine publică în teren, având în vedere că relaxarea măsurilor de protecţie sanitară înseamnă noi activităţi permise pentru cetăţeni: "Mesajul meu către angajaţii MAI este să fie extrem de atenţi. Vă îndemn pe toţi să acţionaţi preventiv, iar acolo unde constataţi că nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară să aplicaţi legea. Scopul acţiunilor este acela de a informa corect cetăţenii şi de a preveni răspândirea virusului."

Totodată, oficialul a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor MAI să se asigure că au fost luate toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a principalelor evenimente cu impact asupra climatului de ordine şi siguranţă publică din următoarea perioadă: partidele de fotbal din cadrul campionatului european de fotbal care au loc la Bucureşti, începerea sezonului estival, finalul anului şcolar etc.

Referitor la alegerile locale parţiale de luna viitoare, ministrul Afacerilor Interne a solicitat din partea prefecţilor profesionalism, imparţialitate şi echidistanţă în gestionarea activităţilor aflate în responsabilitate.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img