sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Lucruri esentiale despre expunerea la soare

Distribuie:

Publicat:

Primele raze de soare pot fi placute, imbietoare..insa treptat ele pot ascunde pericole. Astfel inainte de expunerea la soare trebuie sa stim cateva lucruri esentiale.

Trebuie sa ne expunem la soare in functie de tipul de piele, astfel cei cu pielea foarte alba trebuie sa faca plaja foarte putin si sa foloseasca creme si lotiuni cu factor de protectie cat mai ridicat (minim 30). Aceste persoane se vor bronza foarte putin, mai degraba sunt expusi riscului de a se arde.

In general pielea normala are nevoie de crema cu factor de protectie 30, aplicat chiar si atunci cand stam sub umbrela, deoarece chiar si astfel ne putem arde. Trebuie stiut faptul ca persoanele care au suferit interventii chirurgicale sau operatii estetice nu trebuie sa stea la plaja cel putin sase luni.

Persoanele blondele trebuie sa foloseasca obligatoriu sampoane si creme speciale pentru par, cu factor de protectie solara. Altfel, parul se va deteriora grav in doar un singur sezon.

Soarele distruge colagenul, iar astfel sanii se lasa
Pentru doamne si domnisoare ! Nu e bine sa se renunte la sutien din doua motive serioase: razele UVA si UVB provoaca arsuri insesizabile cu ochiul liber la nivelul pielii, iar mameloanele sunt foarte sensibile. Mai mult, dupa o expunere indelungata la soare, sanii se lasa, deoarece se distruge colagenul din derma.

Dieta inainte de expunerea la soare
Nu este normal ca dupa expunerea la soare sa apara alunite si/sau pistrui. Acesta este un semnal de alarma ca statul la soare a agresat pielea. De aceea, inainte cu doua saptamani de a te expune la soare, pentru a evita pe cat posibil aparitia acestora, trebuie tinuta o cura cu sucuri proaspete de citrice si de morcov. Acestea sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, care ajuta la pastrarea bronzului pe timp indelungat si imbunatatesc calitatea pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img