joi, 28 martie, 2024

Lucruri incredibile despre Lumea Antică

Distribuie:

Publicat:

Lucruri incredibile despre Lumea Antică. Lumea antică a fost mereu fascinantă pentru cercetători. Multe din lucrurile pe care le folosim în ziua de astăzi au fost inventate chiar în antichitate. În cele ce urmează va prezentăm cinci dintre cele mai interesante lucruri ale lumii antice.

1. Brânză feta este cea mai veche din lume. Feta este brânză națională a Greciei, însă foarte puțini oameni știu că această are origini antice. Este menționată chiar și în Odiseea lui Homer!

2. Celții nu erau barbari. Scriitorii greco-români descriu deseori celții că fiind o civilizație barbară întrucât apelau la sacrificii umane și animale. Adevărul este că sacrificiile române erau, de fapt, mult mai crunte decât cele celtice – gladiatorii români se luptau până la moarte, lucru pe care celții nici nu îl concepeau.

Lucruri incredibile despre Lumea Antică

3. Primul seismograf a fost inventat în China Antică.

4.Mult iubită cafea cappuccino și-a luat numele după o cripta din Romă, decorata cu oasele a 4.000 de călugări. Cafeaua și-a luat numele după ordinul călugărilor care purtau o glugă numită „cappucio”.

5. India era legată de lumea vestică cu mult înainte că Marea Britanie să își extindă puterile coloniale asupra ei. Alexandru Macedon este prima figură importantă care a reușit să stabilească relații între India și Lumea Vestică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img