vineri, 29 martie, 2024

Lucruri interesante pe care să le afli cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal 2022

Distribuie:

Publicat:

Cupa Mondială din acest an este una atipică datorită țării-gazdă și programului (prima Cupă Mondială de iarnă din istoria competiției). Informându-te despre evenimentul sportiv de talie mondială care va începe în câteva zile ai ocazia să afli o mulțime de noutăți și să înveți lucruri noi, care ți-ar putea fi utile și mai târziu.

Qatarul s-a pregătit intens pentru această competiție

Se așteaptă ca peste 1,2 milioane de fani ai fotbalului să viziteze mica țară bogată în petrol în perioada noiembrie-decembrie 2022. Pentru a se pregăti cum se cuvine, Qatarul a construit sau renovat opt stadioane imense, a construit hoteluri și alte spații de cazare, și-a îmbunătățit infrastructura de transporturi și a pus la punct strategii stricte de securitate.

Organizatorii din Qatar au pregătit zone pentru fani

Având în vedere tradițiile dintr-o țară arabă, cei interesați să călătorească în Qatar cu această ocazie s-au întrebat dacă va fi nevoie să se supună întru totul obiceiurilor de acolo. De pildă, se poate bea alcool în Qatar? Adevărul este că există posibilitatea de a consuma alcool în Qatar, dar la prețuri mai piperate. Totuși, în cadrul acestor zone pentru fani, prețul băuturilor alcoolice este ceva mai accesibil decât în rest. În plus, aceste locații vor funcționa ca niște zone publice de vizionare și adunare unde toate meciurile vor fi afișate în direct. FIFA a inclus astfel de locuri tip festival ca parte a turneului de Cupă Mondială din 2006 din Germania.

Qatarul nu este cu totul străin de fotbal

Chiar dacă mica țară Qatar nu ocupă un loc de frunte în topul mondial al echipelor de fotbal, o expoziție lansată recent la Biblioteca Națională a Qatarului vrea să ne demonstreze că acest sport are tradiție pe meleagurile lor. În centrul atenției se află echipa națională de fotbal din Qatar, Maroons, alături de tot felul de exponate cu obiecte utilizate de jucători.

Pe plan local, Qatarul stă destul de bine la fotbal. Echipa lor are 10 apariții la Cupa Asiei, pe care au câștigat-o, cauzând o supărare majoră în 2019, când a învins-o în finală pe Japonia, de patru ori câștigătoare. La scurt timp după, Akram Afif, vedeta actualei naționale a Qatarului, a fost desemnat fotbalistul asiatic al anului.

Brazilia speră să câștige titlul după o pauză de două decenii

Echipa poreclită Seleção Canarinho nu mai depinde atât de mult de numele grele ale fotbalului brazilian datorită apariției unei tinere generații de sportivi valoroși. Țara cu 21 de participări la Campionatul Mondial și cu cinci titluri câștigate speră să repete performanțele din trecut, care s-au oprit în 2002. Atunci a fost ultima dată când Brazilia a obținut Cupa Mondială.

Cum funcționează pariurile online

Dacă urmărești cu atenție echipele care vor concura la Cupa Mondială, este imposibil să nu dezvolți propriile teorii în legătură cu cine va câștiga. Dacă nu ai încercat încă pariuri sportive, acum este momentul să le dai o șansă și să afli cum pariezi pe cupa de fotbal online.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img