marți, 16 aprilie, 2024

Ludovic Orban, dupa intrarea Bucurestiului in scenariul rosu: Este prematur sa discutam despre carantinare / VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică implementarea în Capitală a restricţiilor prevăzute pentru localităţile care depăşesc rata de infectare cu noul coronavirus de trei cazuri la o mie de locuitori – purtarea măştii în spaţii publice cursuri online, închiderea cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor care au şi spaţii închise – măsuri care vor intra în vigoare după adoptarea unei hotărâri a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Este prematur să discutăm despre o astfel de decizie (n.r. – instituirea carantinei) cert este că 14 zile aceste măsuri vor fi în vigoare” a declarat prim-ministrul duminică după amiază, în condiţiile în care Capitala a ajuns la pragul de infectare de 3,02 la mie.

Premierul a mai spus că autorităţile analizează „posibile alte măsuri” care ar putea fi aplicate pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri. Pe de altă parte, vom solicita utilizarea altor metode a reduce riscul de răspândire, dacă va fi cazul. Deocamdată prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă am prevăzut aceste măsuri pentru a combate răspândirea virusului” a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că măsurile prevăzute prin HG de prelungirea stării de alertă care a fost adoptată miercuri trebuie transpuse într-o hotărâre adoptată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, despre care premierul spune că „va trebui să gândească un plan de implementare”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 3.920 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 180.388. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 60 de decese, bilanţul fiind de 5.872. În prezent, 749 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro că nu are în vedere convocarea duminică a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti este de 3,02, ceea ce ar impune măsuri speciale.

Activităţile în şcoli şi grădiniţe se vor desfăşura luni în scenariul 2, hibrid, a declarat ministrul Educaţiei Monica Anisie, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un coeficient al infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti de 3,02. Ea a precizat că, după ce este convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, dacă se va decide să se treacă la scenariul online, va fi adoptat acest scenariu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img