joi, 28 martie, 2024

Ludovic Orban, primul mesaj dupa ce a aflat ora la care se voteaza motiunea: ‘Dupa ce ne-au dat jos si o sa ne voteze, trebuie sa se caute’

Distribuie:

Publicat:

Ludovic Orban a precizat, marți seara, că nu crede că moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR va trece la votul programat miercuri, în Parlament. Premierul a spus că PNL nu va vota niciun viitor guvern, deși va fi unul tot liberal, pentru ca să fie declanșate alegerile anticipate.

Orban i-a ironizat și pe cei care vor să îl demită, dar ar putea să fie obligați să îl voteze, ca să nu se ajungă la anticipate, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a recunoscut că tot pe șeful PNL îl va propune premier.

”Am luat decizia foarte simplă ca parlamentarii Partidului Naţional Liberal să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate. Nu votează niciun parlamentar PNL. Dacă, după ce ne au dat jos prin moţiune de cenzură, vor vota învestirea aceluiaşi guvern, înseamnă că trebuie să se caute şi oricum cred că va râde toată ţara de ei. Le vom spune cum e la francezi: le roi est mort, vive le roi! Guvernul Orban a căzut, trăiască guvernul Orban! Din punctul meu de vedere, astăzi, pe estimarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politici care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea aşa cum este astăzi, în funcţie de susţinerea pe care o are astăzi, nu are şanse să treacă.”, a spus Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img