joi, 25 aprilie, 2024

Lukasenko strânge și mai tare șurubul. Belarus le interzice cetățenilor săi să mai plece în străinătate

Distribuie:

Publicat:

Belarus a interzis temporar plecarea din țară a cetățenilor săi, inclusiv a multor deținători de permise de ședere în strănătate, cu câteva excepții, cum ar fi funcționarii publici care efectuează deplasări oficiale.

Înăsprirea normelor decisă de Comitetul pentru Frontiera de Stat urmează scandalului internațional privind recenta deturnare în Belarus a unui zbor Ryanair și arestarea disidentului Roman Protasevici și a prietenei sale, Sofia Sapega.

Comitetul de frontieră afirmă că a primit „multe cereri de a părăsi Belarusul pe baza permiselor de ședere eliberate de țări străine”.

Doar persoanele cu reședință permanentă în țări străine au voie să părăsească Belarusul acum, mai precizează Comitetul, care a justificat decizia prin faptul că trebuie luate măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Acțiunile represive ale președintelui Aleksandr Lukașenko împotriva oponenților săi de după alegerile din 9 august anul trecut i-au trimis pe mulți dintre aceștia în exil sau la închisoare.

Noile reguli de călătorie se aplică și străinilor, care pot ieși din Belarus numai după o perioadă de 10 zile de autoizolare, ca parte a restricțiilor COVID-19, relatează BBC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img