vineri, 19 aprilie, 2024

LUPTE GRELE in orasul sirian ALEP

Distribuie:

Publicat:

Batalia pentru Alep a ajuns la final, a declarat luni directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, dupa avansul zdrobitor al armatei siriene in sectoarele controlate de rebeli, relateaza Reuters.

Rebelii s-au retras luni din sase cartiere importante din Alep, ultimele puncte de rezistenta din oras, si se mai afla in numar mic in cel de-al doilea oras ca marime din Siria, a adaugat el.

‘Este o prabusire totala a rebelilor. Batalia de la Alep a ajuns la final’, a declarat Rami Abdel Rahman, adaugand ca rebelii s-au retras inclusiv din cartierul Bustan al-Qasr, unul dintre cele mai bine aparate, precum si din Ferdous si Kallasse.

‘Este doar o chestiune de timp’ inainte ca Alepul sa fie in totalitate sub controlul regimului lui Bashar al-Assad, a mai spus el.

In opinia lui, rebeli se mai afla numai in doua cartiere importante, Sukkari si al-Mashhad, si in cateva cartiere mai mici.

In cartierele din care s-au retras rebelii, ‘exista cadavre pe strazi’, a mai spus Abdel Rahman.

Recucerirea orasului Alep, divizat din 2012, ar oferi regimului de la Damasc cea mai mare victorie impotriva rebelilor de la inceputul razboiului din Siria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img