joi, 25 aprilie, 2024

Macerat de usturoi pentru bronsita

Distribuie:

Publicat:

Usturoiul combate infectiile, desfunda sinusurile, bronhiile si plamanii. Printre multele sale calitati, usturoiul a fost folosit si impotriva epilepsiei, reumatismului, arterosclerozei, isteriei, parazitilor intestinali, acneei, nivelului crescut al colesterolului.

Usturoiul contine alicina, enzime, proteine, minerale, vitaminele B si C, lipide, aminoacizi si uleiuri volatile. Proprietatile active ale usturoiului depind de un ulei esential, volatil, intepator, care se poate obtine rapid, prin distilare cu apa. Acest ulei este bogat in sulf, motiv pentru care si apare mirosul pregnant.

Cei care se tem de mirosul agresiv al usturoiului si, la nevoie, apeleaza la capsule cu usturoi, trebuie sa stie ca un produs prelucrat nu va mai fi niciodata natural, oricat ar fi de grozave reclamele care-l prezinta.

Studiile spun ca usturoiul, consumat zilnic, cam 5 grame, tine cancerul la distanta, stimuleaza sistemul imunitar, previne atacurile cardiace, echilibreaza tensiunea arteriala, reintinereste ficatul, lupta cu multe boli care afecteaza omul modern, cum ar fi insomnia, astmul, artrita, sinuzita, raceala si gripa.

Puternic antiseptic pulmonar, usturoiul este eficient si in bronsitele acute sau cronice. Se administreaza sub forma de alcoolatura preparata din bulbii proaspeti. Se curata 50 g catei de usturoi si se pun la macerat in 500 ml alcool (tuica de fructe sau vodca), vreme de 3-4 saptamani. Se iau cate 20-30 de picaturi, de doua ori pe zi. S.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img