joi, 25 aprilie, 2024

Macron a avut o discuție ‘clară și sinceră’ cu Elon Musk despre politica platformei Twitter

Distribuie:

Publicat:

Macron spune că a avut o discuție "clară și sinceră" cu Musk despre politica Twitter. Președintele francez își manifestase îngrijorarea legată de moderarea conținutului platformei cu doar o zi înainte, anunță Mediafax.

Emmanuel Macron a declarat că a avut o discuție "clară și onestă" cu Elon Musk despre politicile de moderare a conținutului de pe Twitter.

"Politici transparente pentru utilizatori, consolidarea semnificativă a moderării conținutului și protecția libertății de exprimare: Twitter trebuie să facă eforturi pentru a se conforma reglementărilor europene", a declarat Macron într-un tweet după întâlnirea sa cu Musk de vineri după-amiază.

Joi, Macron a declarat într-un interviu acordat emisiunii de televiziune Good Morning America că el crede că există "responsabilități și limite" pentru libertatea de exprimare, relatează The Guardian.

Cercetătorii au raportat o creștere a discursului instigator la ură pe platforma de socializare, după ce Musk, susținător al libertății de exprimare, a anunțat o „amnistie” pentru conturile suspendate sub conducerea anterioară a companiei care nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în "spamuri flagrante".

Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat conducerea Twitter în octombrie și a implementat rapid schimbări la nivelul produselor și al personalului, inclusiv concedierea a mii de angajați, echipele responsabile de moderarea conținutului fiind reduse drastic.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img