joi, 28 martie, 2024

MAE a emis o atentionare de calatorie in Irlanda: Intregul teritoriu se afla sub Cod galben de ninsoare si ploi

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de meteorologie a emis un Cod galben de ninsoare şi polei, pentru întreg teritoriul ţării, potrivit agerpres.ro.

 

Potrivit unui comunicat MAE transmis luni alerta este în vigoare pentru intervalul de timp 29 ianuarie 2019, ora 6,00 – 2 februarie 2019, orele 18,00.

Informaţii actualizate pot fi găsite pe site-ul Serviciului de meteorologie irlandez, la adresa web: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

MAE precizează că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor.

Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa web: https://www.dublinairport.com/latest-news.

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Potrivit MAE, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img