joi, 28 martie, 2024

Mafia taximetristilor se revolta! Nu doresc concurenta loiala. Guvernul lui Liviu Dragnea incurajeaza evaziunea fiscala

Distribuie:

Publicat:

Mafia taximetristilor se revolta! Sute de taximetristi au protestat in aceasta dimineata la Bucuresti. Acestia reclama faptul ca aplicatiile de tip ride-sharing le-ar aduce deservicii si ar fi ilegale. In realitate, altfel stau lucrurile. Firmele de taxiuri se simt amenintate de faptul ca, serviciile legale oferite de aplicatii gen, Uber, ar putea duce la prabusirea mafiei licentilor de taximetrie. Este bine cunoscut faptul ca mafia licentelor a luat amploare in ultima perioada si faptul ca, soferii platesc mii de euro pentru licente, ar putea duce la o decizia multor taximetristi de a pleca din firma. Cu toate ca serviciile oferite de aplicatii sunt de inalta calitate, taximetristilor nici nu le pasa de zecile de scandaluri in care au fost implicati, in Bucuresti si in toata tara.

Este binecunoscut faptul ca, de exemplu, la Gara de Nord, noaptea, o cursa care in mod normal ar costa 10 lei, poate ajunge si la 60 de lei, depinde de cum ''negociezi'' cu soferul. Cumuland acest lucru cu ''maimutele'' puse pe aparat, sau cu faptul ca, conditiile de transport din taxiuri depasesc, uneori, cu mult limita suportabilului, intelegem de ce taximetristii din Bucuresti, si sefii lor, sunt atat de disperati de a ''ucide'' concurenta pe care ei o considera neloiala.  Mentionam faptul ca UBER a atins, ieri, pragul de 1 milion de utilizatori in Romania si ca, acest lucru este vazut de mafia taximetristilor ca fiind un pericol extrem de mare. 

Este revoltator ca Guvernul incurajeaza evaziunea fiscala, prin intermediul firmelor de taximetrie. Ar fi normal ca Guvernul Dragnea sa lase piata libera si sa ofere oamenilor sansa de a alege cu cine vrea sa se deplaseze: cu firmele clasice de taximetrie, fie cu firmele noi gen Uber si Taxi Fy. Din aceasta concurenta nu vor avea de castigat decat romanii!!!

Cum functioneaza mafia patronilor de taxiuri din Iasi?

• Lumea taximetriei din Iasi a devenit o adevarata mafie controlata de grupuri de interese care sunt sustinute de sefi din administratia publica locala • Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si ANAF ar trebui sa ia in vizor modul in care sunt eliberate si tranzactionate autorizatiile de taxi la nivelul municipiului Iasi, afaceri care ajung la ordinul a sute de mii de euro • Piata taximetriei a devenit o adevarata comoara pentru cativa afaceristi controversati din Iasi care au pus monopol pe aceasta activitatea si care le aduce castiguri impresionante, iar asta prin metode ilegale. 

In ultima perioada insa dupa o serie de combinatii scandaloase facute la nivelul Camerei Taximetristilor din Iasi, aceste autorizatii au ajuns sa fie vandute la preturi de pana la 14.000 euro bucata, adica de zece ori mai mult decat in urma cu aproape patru ani. Cele mai multe taxiuri din Iasi apartin firmei Eurotaxi, care are la strada circa 400 de masini. Aceasta este urmata de Taxi For You cu circa 350 de vehicule, Lux Taxi si Delta Taxi, fiecare cu cate aproximativ 300 de masini scoase la strada. 

Vom reveni! 

Daca ti-a placut articolu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img