vineri, 26 aprilie, 2024

Mai sunt doar cateva zile! E obligatoriu sa platesti peste 500 de lei

Distribuie:

Publicat:

Hotararea Guvernului referitoare la plafonarea tarifelor RCA a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 8 noiembrie si va intra in vigoare in 10 zile de la publicare

HG 826/2016 privind noile tarife maxime ale RCA, care nu vor putea fi majorate de firmele de asigurare timp de sase luni va intra in vigoare la data de 18 noiembrie, potrivit textului de lege. Daca nu vor respecta aceasta prevedere, firmele de asigurare risca amenzi de pana la 50.000 de lei.

Potrivit HG, cea mai mica polita RCA pentru un autoturism va fi de 541 de lei pe an, iar cel mai mare de 3.087 de lei. Cei mai mult vor plati tinerii cu masini puternice.

Tinerii cu masini puternice vor plati cele mai scumpe polite RCA, iar persoanele de 60 de ani, care conduc masini cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1,2 si 1,4 litri, cele mai mici polite. Astfel, un sofer cu varsta de pana la 25 de ani va plati 3.087 de lei pentru o asigurare pe un an. Este cel mai mare nivel al unei prime de asigurare.

Firmele de asigurare au spus  ca plafonarea tarifelor la RCA este ilegala si au facut deja plangeri la Comisia Europeana. Asiguratorii spun ca vor inregistra pierderi si ameninta ca, dupa ce vor trece cele sase luni in care tarifele sunt plafonate, preturile vor creste din nou.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img