marți, 23 aprilie, 2024

Maia Sandu a propus tot o femeie pentru functia de premier al Republicii Moldova: I-a fost ministru de Finante cand era prim-ministru

Distribuie:

Publicat:

 

Fostul ministru de finanţe al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Maia Sandu, informează miercuri Radio Chişinău.

„I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică și curățarea instituțiilor statului de corupție. Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii au dreptul să-și aleagă deputații. Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau vor să pună capcane”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing că Natalia Gavriliță este o persoană în care are încredere și o „profesionistă integră și responsabilă”.

”Sunt onorată că am fost desemnată în calitate de candidat la poziția de Prim-ministru. Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei. Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare și voi veni în fața voastră cu o echipă și un program care pot să scoată țara din criză și să apere interesele cetățenilor.”, a spus Natalia Gavriliță, după nominalizare.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a pledat din nou pentru alegeri parlamentare anticipate. "Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieşi din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetăţenii au dreptul să-şi aleagă deputaţii. Acum fracţiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă îşi doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate sau vor sa pună capcane', a spus Maia Sandu.

Programul de guvernare ar trebui să se bazeze pe dezvoltarea economică și un amplu program anticorupție, a subliniat Maia Sandu reiterând că pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

Natalia Gavriliță a fost ministru al Finanțelor în cabinetul condus de Maia Sandu. Ea urmează să-și prezinte programul și echipa guvernamentală în plenul Parlamentului solicitând votul deputaților.

Potrivit legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img