joi, 28 martie, 2024

MAJORAREA ALOCATIILOR, votata cu majoritate de voturi in Senat. 150 de lei pentru copiii intre 2 si 18 ani

Distribuie:

Publicat:

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, în unanimitate (86 de voturi 'pentru'), proiectul de aprobare a OUG 9/2019, prin care alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate din luna următoare celei în care se adoptă bugetul de stat pe anul în curs.

Senatorul PNL Carmen Hărău şi-a exprimat nemulţumirea că toţi copiii nu beneficiază de alocaţii majorate, având în vedere că Legea bugetului de stat a fost trimisă Parlamentului pentru reexaminare.

"Puteaţi să acordaţi alocaţiile majorate de la 1 martie şi să regularizaţi sumele după adoptarea legii bugetului", a afirmat Hărău.

Potrivit ordonanţei, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

"Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual prin hotărâre a Guvernului", mai prevede Ordonanţa amendată de Senat.

Ordonanţa va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vinerea trecută Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, pe motiv că alocarea resurselor bugetare este "fundamentată pe o prognoză nerealistă", afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice. 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img