vineri, 29 martie, 2024

Mama lui Mircea Badea, victima a Securitatii lui Ceausescu! Toni Grecu de la Divertis a bagat-o in bucluc

Distribuie:

Publicat:

Mama lui Mircea Badea a fost reclamata la Securitate in 1989, pe vremea cand era director adjunct la Teatrul Mic.

Mariana, mama celebrului Mircea Badea, a fost gasita ”vinovata” pentru inchiderea Teatrului Mic, dupa un spectacol controversat care s-a jucat de actorii acestui teatru la Craiova. Dinu Sararu, fost director al Teatrului Mic, a povestit ca Securitatea a taiat si distrus toate decorurile, iar echipa teatrului a fost data afara.

Totul a fost provocat de piesa ”Asta seara stau acasa”, o comedioara cu accente politice scrisa de Toni Grecu (devenit ulterior celebru cu trupa Divertis). ”Era vorba despre un amarat care se intorcea acasa de la serviciu, ajungea obosit in fata blocului in care statea de nenumarati ani, cu sute de oameni la un loc, statea la ultimul etaj, sapte, opt, noua, nu mai stia nici el saracu’, obosit de la munca, ore suplimentare si asa mai departe, apasa pe lift si liftul nu mergea. Si atunci, sacaru’, isi ia inima in dinti si incepe sa urce pe scara blocului si in timpul asta s-a stins si lumina si se incurca de oameni care coborau disperati si ei pe scara blocului…”, a povestit Dinu Sararu in Jurnalul.

Piesa a trecut cu chiu cu vai de comisia de cultura a Partidului Comunist Roman si s-a jucat cu succes la Teatrul Mic din Capitala. La un moment, dat, Mariana Badea a insotit echipa la Craiova, acolo unde a avut loc o reprezentatie. Culmea ironiei, in timpul reprezentatiei s-a intrerupt curentul pe scena si apoi in toata Craiova.

Dinu Sararu: ”Ne-am nenorocit amandoi”

”Eu dormeam linistit la Bucuresti, in timp ce teatrul cu trupa, impreuna cu directoarea adjuncta, mama lu’ Mircea Badea pe care-l stie toata lumea, era la Craiova. A doua zi dimineata mi-au spus c-a fost un succes monstruos si n-am apucat sa-nchid telefonul cu aia de la Craiova ca m-a chemat Tamara Dobrin la CC. Zice “ma, unde ai fost tu cu spectacolul asta aseara?”. Zic „n-am fost nicaieri, am fost acasa, am dormit”, „Da’ tu de ce-ai trimis spectacolul la Craiova?”, „pai, zic, dom’ne, in turneu, m-am umplut de bani”, „ne-am nenorocit amandoi, au reclamat aia de la Securitate ca ati facut propaganda si s-a stins lumina”. Adica tovarasii au facut o legatura intre poveste si stingerea luminii din Craiova!!!! Bineinteles, de-aici s-a declansat o ancheta extraordinara”, a povestit Dinu Sararu.

”Ei, din aceasta ipostaza, in 1989, Teatrul Mic a fost pur si simplu zdrobit, directorul dat afara (in ’89, cand trebuia sa fiu felicitat!), toate decorurile distruse, de la toate piesele si toata lumea era disidenta, numai directorul Teatrului Mic impreuna cu toata trupa nu mai era”, a incheiat Sararu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img