vineri, 29 martie, 2024

Mananci gras si nu te abtii de la dulciuri? O substanta care se intalneste in unele bauturi te poate ajuta

Distribuie:

Publicat:

Cine-a spus ca o cafea dupa masa e sfanta, mai ales daca masa a fost bogata in grasimi si zahar, a stiut ce vorbeste. Un studiu recent arata ca substanta prezenta in cafea, dar si unele tipuri de ceai, cafeina, poate anula intr-o anumita masura raul facut de grasimi si zahar.

In cadrul experimentelor realizate de cercetatori de la Universitatea din Illinois, soarecii care au consumat extract de cafeina din ceai au acumulat cu 16% mai putina greutate decat ceilalti, care nu au primit acest supliment. In plus, au acumulat cu 22% mai putin tesut adipos fata de restul. Toti au fost supusi unei diete bogate in grasimi si zaharuri, arata Medical Xpress.

Efectele au fost aceleasi chiar si atunci cand s-a folosit cafeina sintetica sau cafeina extrasa din cafea.

Concret, timp de 4 saptamani, soarecii au avut parte de o dieta cu 40% grasimi, 45% carbohidrati si doar 15% proteine. Cei din primul grup au avut parte de cafeina cat ar ingera un om care bea 4 cesti de cafea pe zi.

Se pare ca aceasta cafeina reduce stocarea lipidelor in celulele grase si limiteaza cresterea in greutate si producerea trigliceridelor.

Autorii studiului spun ca indiferent de sursa, cafeina a micsorat acumularea de lipide in celulele adipoase cu 20 – 41%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img