marți, 23 aprilie, 2024

Mancate pe stomacul gol, ajuta digestia si sunt bogate in antioxidanti

Distribuie:

Publicat:

Ridichile de primavara contin carbohidrati, vitamina C (peste 25%), acid folic, vitamina B6, potasiu, magneziu, zinc si fosfor. De accea, sunt un remediu excelent impotriva asteniei de primavara. 100 de grame de ridichi contin doar 70 de calorii.

Ca leac, ridichile rosii sint utile in bolile de plamini. Au actiune antiinfectioasa si favorizeaza degajarea cailor respiratorii, prin expectoratie. Eficienta tratamentului creste, daca se adauga si frunzele de ridichi, care au efect vitaminizant si detoxifiant.

In cazul pietrelor la rinichi, ridichile impiedica cresterea lor si pot chiar sa le marunteasca, daca se beau, de trei ori pe zi, sase linguri cu suc de ridichi rosii. Este un leac eficient si usor de tolerat de tubul digestiv. Ridichile sint antiseptice si stimuleaza vezica biliara. Ridichile calmeaza starile de excitatie cerebrala.

Cura cu ridichi, foarte buna pentru aparatul reno-urinar

Doua-trei ridichi crude mancate pe stomacul gol ajuta digestia imediat. Primavara, toti cei care au afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare ar trebui sa faca o cura de ridichi rosii, consumate pe stomacul gol. Terapia cu ridichi rosii consta in consumarea acestora in stare cruda sau sub forma de suc proaspat.

Cunoscute pentru virtutile lor terapeutice, ridichile de luna erau cuprinse in alimentatia zilnica a sclavilor care lucrau la constructia piramidelor, in Egiptul antic, pentru a-i mentine sanatosi si buni de munca. In medicina noastra populara, ridichea este recomandata contra tusei, afectiunilor digestive, urticariei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img