vineri, 26 aprilie, 2024

Mancatul intuitiv. Cele 10 principii ale regimului anti-dieta

Distribuie:

Publicat:

Mâncatul intuitiv sau „dieta anti-dietă” este un termen inventat în anii 90 de doi medici nutriționiști de succes, Evelyn Tribole și Elyse Resch. Poate fi definit, pe scurt, ca un stil de viață care se concentrează pe legătura între minte și corp.

Ce înseamnă asta mai exact? Mâncatul intuitiv înseamnă să acorzi atenție alimentelor care fac bine sănătății tale și nu acelora pe care corpul tău le cere pentru a-și satisface nevoile fizice sau emoționale. Mai simplu spus, mâncatul intuitiv înseamnă conștientizarea faptului că tu ești singura persoană care își cunoaște senzația de foame și ce alimente îți satisfac această nevoie, fără ca o persoană din exterior să îți dicteze ce ar trebui și ce nu ar trebui să mănânci.

Care sunt beneficiile mâncatului intuitiv

Mâncatul intuitiv se deosebește de alte diete prin faptul că așteptările pe care ni le facem în privința rezultatelor nu sunt legate de greutatea corporală sau de starea de sănătate. Altfel spus, suntem stăpânii propriei alimentații și putem alege orice dorim. Iar asta se va vedea în starea de sănătate a noastră.

COntinuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img