miercuri, 24 aprilie, 2024

Mandria localitatii Stanilesti: Nicoleta, eleva ce a obtinut o nota frumoasa la EVALUARE, situandu-se pe locul patru la nivel de judet

Distribuie:

Publicat:

Totul tine de ambitie si concentrare, spune o eleva din satul Stanilesti, care a reusit sa obtina la Evaluarea Nationala note foarte bune, situandu-se pe locul 4 la nivelul judetului Vaslui. De mentionat este faptul ca tanara a fost crescuta de bunica sa, mama fetei fiind plecata in afara granitelor Romaniei, la munca.

Matran Nicoleta Paula, eleva a Scolii Gimnaziale Stanilesti, provine dintr-o familie de conditie medie, dar cu principii sanatoase. La 14 ani, timida, Nicoleta ne spune ca nimeni nu a crezut ca va excela la acest prim ”test al adolescentei”, ea obtinand nota 10 la Limba Romana si 9.85 la Matematica, clasandu-se pe locul al IV-lea la nivel de judet, cu o medie generala de 9.92.

Nicoleta doreste sa urmeze studiile in cadrul Colegiului National „Cuza Voda” Husi, intr-o clasa de SN. Pe viitor se vede activand in mediul afacerilor, tanara Matran Paula Nicoleta avand dorinta mereu de a se autodepasi.

„Consider ca reusita unui elev sta in dorinta sa de a se autodepasi, de a se afirma si de a acumula cat mai mult pe parcursul anilor, la care se adauga, bineinteles, vointa, perseverenta si optimismul. Am ajuns la aceasta performanta la Evaluarea Nationala dupa un an in care nu m-am lasat coplesita de stres si de agitatie si nu m-am izolat de viata sociala. Pe langa cursurile obitnuite si cele doua ore de meditatii saptamanale la matematica, am adaugat lecturile suplimentare, cu preferinta pentru romane istorice si politiste, iesirile cu prietenii, serialele si muzica. Pentru limba romana nu am facut meditatii, m-am bazat pe bagajul de cunostinte acumulate la clasa si pe imaginatia pe care mi-am dezvoltat-o cu ajutorul muzicii si al filmelor. Nu mi-am pierdut nici o clipa increderea in fortele proprii. Sustinerea morala primita de la familie si de la cei apropiati m-a motivat sa evoluez in dorinta de a-i face sa se simta mandri de mine si de a le arata recunostinta mea”, a declarat adolescenta, pentru bzv.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img