vineri, 29 martie, 2024

Mare atentie! Toti soferii sunt vizati! Ce trebuie sa faci in cazul in care vrei sa vinzi masina

Distribuie:

Publicat:

Vești importante pentru toți șoferii! Potrivit unei propuneri legislative, în cazul în care vreți să vindeți automobilul puteți face acest lucru.

În cazul în care vă vindeți mașina și aveți mai multe roviniete a căror valabilitate se suprapune, ați putea să solicitați să vă fie înapoiați banii cheltuiți pe rovinietă.

Mai exact, dacă rovinieta este încă valabilă atunci când vă vindeți mașina, puteți cere Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei.

Foștii proprietari de mașini vor avea posibilitatea să ceară returnarea parțială a banilor de rovinietă. Pentru ca proiectul să intre în vigoare, acesta trebuie să fie aprobat de ministrul Transporturilor, pentru ca ulterior să apară în Monitorul Oficial.

Totul se regăsește în proiectul de ordin al ministrului transporturilor pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere.

“În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (…) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului”, stabilește documentul.

În această situație, “(…) solicitarea de returnare a sumei, care trebuie să conţină toate informaţiile prevăzute în modelul care se regăseşte pe pagina web a CNAIR – S.A., se transmite acesteia, după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de acesta, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea acestuia și o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidența fiscală a vehiculului”, se mai precizează în propunerea legislativă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img