vineri, 19 aprilie, 2024

Maria Zaharova declara ca Rusia va evalua nu vorbele, ci actiunile SUA

Distribuie:

Publicat:

În relațiile cu Statele Unite, partea rusă va evalua, de acum înainte, nu declarațiile, ci pașii și acțiunile concrete ale Washingtonului, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, într-o emisiune a postului de televiziune ”Pervîi kanal”.

”Problema nu constă în tonalitate. Problema este că, acum – după cum a spus deja conducerea țării noastre – vom analiza într-un mod cât se poate de realist nu atât declarațiile, cât pașii și acțiunile concrete ale colegilor noștri americani”, a subliniat diplomatul, citată de Rossiiskaia gazeta.

Zaharova a amintit că, prin declarațiile lor referitoare la Rusia, Statele Unite se contrazic, deseori, pe ele însele. ”Vă amintiți cum diferiți reprezentanți ai Washingtonului vorbeau ba despre cooperare și colaborare, ba despre inadmisibilitatea relațiilor cu Rusia, ba despre organizarea unor întâlniri”, a arătat ea. Faptic, însă, se adoptă sancțiuni anti-ruse, scrie vestidinrusia.ro.

Mai mult, a continuat Zaharova, Washingtonul este cel aflat în spatele valului de expulzări a diplomaților ruși declarați ”persona non grata”. ”O reacție în lanț, care a început în țările occidentale, un scenariu care a funcționat bine”, a constatat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img