vineri, 29 martie, 2024

Marian Vanghelie ia la “tinta” DNA-ul: “Vine o vreme cand Kovesi si Coldea vor raspunde”

Distribuie:

Publicat:

La Tribunalul Bucuresti are loc, astazi, un nou termen in procesul in care fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.
“Vine o vreme cand Kovesi si Coldea vor raspunde”, a spus Vanghelie in sala de judecata, fiind aplaudat de cativa admiratori, potrivit EVZ. Marian Vanghelie a fost trimis in judecata pe 7 iulie 2015, alaturi de MirceaSorin Niculae (varul lui Vanghelie), asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acuzat de sapte infractiuni de complicitate la luare de mita si sapte infractiuni de spalare de bani; Sorin Stefan CiocanLaura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un “comision” de 20% din incasari). DNA mai arata ca, in vederea atribuirii acestor contracte si pentru a facilita efectuarea platilor aferente acestora, Vanghelie fie nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, fie si le-a indeplinit in mod defectuos, vatamand drepturile patrimoniale ale Sectorului 5 din Bucuresti (vatamare constand in cheltuirea in mod nejustificat a resurselor banesti aflate la dispozitia unitatii administrativ-teritoriale).

”Astfel, pentru ca societatile comerciale controlate de catre Marin Dumitru sa dispuna de resursele banesti necesare asigurarii foloaselor patrimoniale necuvenite solicitate de catre Vanghelie, contractele de achizitii publice au fost incheiate la preturi mult superioare fata de valoarea reala a serviciilor prestate. In acest fel, costurile reale de executie a lucrarilor, si implicit valoarea efectiva a acestor lucrari, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor. Ca atare, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Vanghelie este de 295.207.000 de lei”, sunt acuzele DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img