vineri, 19 aprilie, 2024

Marine Le Pen, judecata pentru distribuirea de fotografii socante ale ISIS

Distribuie:

Publicat:

Marine Le Pen, preşedintele partidului populist de extremă dreapta francez Adunarea Naţională, este judecată pentru că a distribuit fotografii şocante cu acţiuni violente ale organizaţiei teroristă Stat Islamic (SI), informează miercuri dpa.

Acesta "este un proces politic", a declarat Marine Le Pen în cadrul unei conferinţe de presă înainte de începerea audierilor în Nanterre.
Lidera partidului Adunarea Naţională, fostul Front Naţional, este judecată alături de politicianul de extremă dreapta Gilbert Collard, care a distribuit la rândul său o fotografie cu violenţe ale Statului Islamic.

Marine Le Pen a distribuit pe Twitter, în 2015, mai multe fotografii cu victime ale organizaţiei Stat Islamic. Printre acestea, una cu jurnalistul american decapitat James Foley.

Justiţia franceză a declanşat o anchetă în condiţiile în care promovarea de imagini cu acte de violenţă ce încalcă demnitatea umană constituie o infracţiune în Franţa. Dacă există riscul ca minori să fi văzut aceste imagini, fapta poate fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img