marți, 16 aprilie, 2024

Mario Iorgulescu, veste neașteptată, în dosarul bărbatului ucis / Judecătorii au

Distribuie:

Publicat:

La doi ani de la înregistrarea dosarului de omor, judecătorii au decis să îl audieze pe Mario Iorgulescu în Italia, apelând la un „Ordin european de anchetă”.După ce Curtea de Apel din Milano a respins cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, recent, judecătorii din România au decis să îl audieze pe inculpatul trimis în judecată în 2020 prin intermediul unei comisii rogatorii. După ce s-au lămurit că nu mai au nicio șansă să-l aducă acasă pe fugar, magistrații au dispus, recent: „În vederea efectuării unui Ordin european de anchetă, amână cauza la data de 18.08.2022, ora 09.30”.

Conform legii, un ordin european de anchetă poate fi emis: „a) în cazul procedurilor penale inițiate de către o autoritate judiciară sau care pot fi inițiate în fața unei autorități judiciare cu privire la o infracțiune, în temeiul dreptului intern al statului emitent; b) în proceduri inițiate de către autorități administrative sau autorități judiciare cu privire la fapte care constituie încălcări ale normelor de drept și care sunt incriminate prin dreptul intern al statului emitent, precum și în cazul în care decizia poate da naștere unei acțiuni în fața unei instanțe competente, în special în materie penală; c) în ipoteza procedurilor inițiate de către autorități judiciare cu privire la fapte care constituie încălcări ale normelor de drept și care sunt incriminate prin dreptul intern al statului emitent, precum și în cazul în care decizia autorităților menționate poate da naștere unei acțiuni în fața unei instanțe competente, în special în materie penală; d) în legătură cu aceste proceduri care privesc infracțiuni sau încălcări care pot angaja răspunderea unei persoane juridice ori pot conduce la aplicarea de pedepse unei persoane juridice în statul emitent”.
 

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis, pe 15 mai 2020, un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare transmis la data de 19 mai 2020 autorităţilor judiciare competente din Italia, în vederea arestării şi predării inculpatului către autorităţile judiciare române. Însă, luna trecută, mandatele emise de instanțele din România au fost declarate nule de autoritățile din Italia, așa că fugarul poate rămâne liniștit în „Cizmă”.
 

Potrivit anchetatorilor, Mario Iorgulescu a condus beat și drogat în data de 8 septembrie 2019 și a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Tânărul nu ar fi oprit la semafor și a condus cu o viteză de 162 km/h, deși limita legală era 50. Din 23 septembrie, Mario Iorgulescu a fost dus la o clinică din Italia, pentru că și el a fost rănit grav în urma impactului. Acesta a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img