vineri, 19 aprilie, 2024

Marti 13 – Preveniti ghinionul-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Anul acesta ziua de 13 octombrie,a avut pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, dubla semnificatie: este Ziua Informarii Preventive – incepand cu anul 2011, IGSU a identificat aceasta oportunitate de diseminare a informatiilor cu caracter preventiv prin organizarea acestui eveniment ori de cate ori data de 13 pica intr-o zi de marti. O alta zi cu semnificatie este Ziua Internationala pentru reducerea Riscului de Dezastre.  Cu prilejul acestei zile, United Nations International Strategy for Disaster Reduction (UNISDR) a propus ca tema pentru acest an „ Informeaza-te pentru viata” cuprizand activitati dedicate persoanelor varstnice, care sa tina cont de necesitatile acestora precum si de contributia pe care o pot aduce pentru o mai buna planificare si intelegere a reducerii riscului la dezastre in cadrul comunitatii din care fac parte.

Astfel, cu ocazia celor doua evenimente Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Podul inalt” al judetului Vaslui o organizat si desfasurat o serie de activitati de informare, avand drept obiectiv constientizarea cetatenilor asupra pericolelor la care se pot expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

Pentru informarea cetatenilor, au fost organizate mai multe puncte de informare preventiva in localitatile Stanilesti, Vetrisoaia si Lunca Banului precum si  in diverse locatii cu aglomerari de persoane  din municipiul cu Vaslui (Centru Civic si in fata Centrului de Afaceri). In aceste locuri¸ reprezentanti ai Inspectiei de Prevenire  din cadrul ISU „Vaslui”, au distribuit materiale informative si au discutat cu cetatenii, prezentandu-le principalele masuri de prevenire a producerii situatiilor de urgenta. La nivelul fiecarei comune din judet, reprezentanti ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, dupa modelul colegilor profesionisti, au prezentat locuitorilor materiale informative, si au organizat puncte de informare preventiva si exercitii demonstrative.

Deasemenea au fost organizate lectii deschise  in unitatile de invatamant din localitatile Stanilesti, Vetrisoaia si Lunca Banului, la Gradinita 22 si Scoala Gimnaziala I-IV din Zona Industriala precum si  in cadrul Centrului de Informare si Pregatire in domeniul Situatiilor de Urgenta Vaslui (Casa Armatei).  

Numarul total de persoane angrenate in activitatea pompierilor a fost de peste 1000 de persoane.           

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img