vineri, 19 aprilie, 2024

Masajul cu acest ulei ne poate scapa de durerea de cap

Distribuie:

Publicat:

Uleiul esential de lavanda are proprietati antibacteriene, de calmare si vindecare, plus o aroma foarte placuta, care iti reda calmul si buna dispozitie. Poate deveni rapid cel mai utilizat ingredient in casa ta pentru a te asigura ca totul este curat si, in acelasi timp, pentru a evita acumularea emotiilor negative si a obtine odihna de care ai nevoie. Iata care sunt utilizarile uleiului esential de lavanda:
 
1. Odorizarea petelor lasate de animalele de companie. Uneori petele lasate de animale pot mirosi chiar si dupa ce ai spalat locul respectiv sau dupa ce ai eliminat complet pata. Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 1-2 picaturi de ulei de lavanda si aplica mixul pe zona respectiva. Lasa sa actioneze 30 de minute, apoi aspira si nu vei mai avea deloc probleme cu mirosul neplacut.
 
2. Un somn linistit. Pune 1-2 picaturi de ulei esential de lavanda pe perne pentru a calma copiii care vor sa se joace pana la ore tarzii si pentru a facilita si relaxarea adultilor care au avut o zi dificila sau care sunt ingrijorati.
 
3. Tratarea muscaturilor de insecte. Pune o picatura de ulei de lavanda pe locul in care te-a muscat o insecta sau unde te-a intepat o albina si senzatia de mancarime si umflaturile se vor diminua rapid.
 
4. Spray pentru lenjeria de pat. Este foarte simplu sa improspatezi mireasma lenjeriilor de pat daca iti creezi propria varianta de spray aromat. Amesteca 3-4 picaturi de ulei de lavanda cu 100ml de apa si aplica acest mix pentru a da o mireasma placuta intregului set de lenjerii.
 
5. Netezirea mai usoara a hainelor. indepartarea cutelor si a pliurilor formate va fi mult mai simpla daca folosesti 1-2 picaturi de ulei de lavanda. in plus, toate bluzele si rochiile calcate vor avea un miros proaspat si relaxant.
 
6. Tratarea gripei si a racelii. Adauga 4-6 picaturi de ulei de lavanda la un bol cu apa fierbinte. Pune-ti un prosop pe cap si inhaleaza vaporii timp de cateva minute. Vei elimina congestia cauzata de raceala si vei respira mult mai usor, fara sa tusesti.
 
7. Reducerea durerilor de cap. Maseaza o picatura de ulei de lavanda in zona tamplelor si intensitatea migrenelor va scadea semnificativ. Repeta gestul in fiecare seara si incet-incet vei scadea frecventa de aparitie a durerilor de cap.
 
8. Deodorant natural. Poti masa 2 picaturi de ulei de lavanda pe zonele unde apare transpiratia si este util sa prepari un amestec pentru odorizarea intregii case. Combina uleiul de lavanda cu ulei de arbore de ceai si apa, pune totul intr-un recipient tip spray si foloseste amestecul pentru a dezinfecta si elimina mirosurile neplacute.
 
9. Tratarea arsurilor solare. Amesteca 10 picaturi de ulei de lavanda cu 100ml de apa distilata la temperatura camerei, pune totul intr-un spray si aplica pe zonele afectate pentru a elimina inrosirea pielii si a preveni cojirea.
 
10. O baie relaxanta. Ai avut o zi obositoare si ti se pare ca epuizarea nu-ti permite sa te gandesti la nimic altceva? Este momentul sa te rasfeti cu o baie relaxanta si parfumata. Umple cada cu apa calda, adauga 2 linguri de sare Epsom si 4-5 picaturi de ulei de lavanda, apoi relaxeaza-te cel putin 20 de minute pentru a elimina crampele musculare, tensiunea si stresul acumulat de-a lungul zilei.
 
11. Diminuarea simptomelor alergice. Ai probleme cu nasul infundat, ochii care lacrimeaza sau umflarea pielii? Este suficient sa aplici o picatura de ulei de lavanda in zona pieptului, a gatului sau intre ochi pentru a te simti imediat mai bine. sursa: eva.ro

F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img