joi, 18 aprilie, 2024

Mastile care iti vor face tenul mai catifelat si mai stralucitor in numai cateva minute

Distribuie:

Publicat:

Natura se pricepe cel mai bine la toate, asa ca iata cateva retete naturale, eficiente, care te vor ajuta sa scapi de riduri si de parul nedort de pe fata. Rezultatul combinat? Un ten fin si stralucitor la orice varsta!

1. Reteta de crema antirid
Ai nevoie de: 2 lingurite de vaselina, 1 lingurita de ulei de migdale sau de masline, un galbenus de ou, 1 lingurita de miere, 1 avocado copt.
Cum s-o prepari:
Incalzeste vaselina pentru cateva secunde, pana se inmoaie – intr-o oala sau la cuptor sau intr-un recipient sigur in cuptorul cu microunde.
Adauga mierea si amesteca bine. Adauga restul ingredientelor – galbenusul la final. Amesteca bine bine pana obtii o pasta omogena. Pune crema intr-un borcan acoperit si amesteca bine.
Cum s-o folosesti:
Mai intai, lasa amestecul sa stea 5 minute.
Spala-ta si usuca-ti foarte bne fata, apoi aplica crema.
Maseaza-te usor timp de cinci minute, cu miscari circulare, folosindu-ti inelarele.
Asteapta o jumatate de ora, apoi indeparteaz-o cu un betisor de urechi ori cu un prosop umezit cu apa minerala.

2. Masca pentru indepartarea parului facial
Ai nevoie de: 2 lingurite de faina gram, ¼ lingurita d pudra de turmeric, 3-4 lingurite de lapte proaspat, 1 lingurita de suc de lamaie, 1 lingurita de ulei de cocos.
Cum s-o prepari:
Adauga toate ingredientele intr-un bol si amesteca bine pana obtii o pasta groasa. Rezultatul ar trebui sa arate ca o masa galbena uleioasa.
Cum s-o folosesti:
Aplica un strat gros de pasta pe fata, evitand pleoapele si sprancenele.
Imprastie pasta peste toate zonele unde vrei sa nu mai ai par.
Lasa masca sa se usuce timp de zecem inute.
Freaca usor masca uscata cu degetele pentru a o indeparta.
Cand ai terminat, spala-te pe fata cu apa calda si sterge-te cu un prosop moale.
Vei vedea o diferenta uriasa in numai zece minute.

Turmericul este originar din Indonezia si sudul Indiei, unde a inceput sa fie recoltat cu mai bine de 5000 de ani in urma, jucand, de-a lungul timpului, un rol important in multe culturi orientale traditionale. Desi negustorii arabi l-au introdus in circuitul comercial european in secolul al 13-lea, e lesne de vazut ca in culturile vestice, popularitatea sa este mai mult decat recenta. Mare parte a acestei popularitati vine din cercetarile recente care i-au scos la suprafata nenumaratele proprietati terapeutice si nu numai.
Cunoscut initial sub numele de sofran indian, gratie culorii sale intense de galben-orange, foarte asemanatoare cu cea a mult mai uzualului sofran, acesta a fost folosit de-a lungul istoriei drept condiment si remediu natural. Are o aroma picanta, calda si amara deopotriva, iar mirosul sau, desi discret, aminteste de portocala si ghimbir, cu care este, de altfel, inrudit. Este elementul de baza in prepararea curry-ului si chiar a mustarului si este sarac in calorii (doua lingurite de turmeric au in jur de 16 calorii). Contine, de asemenea, mangan, vitamina B6, fibre si potasiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img