vineri, 29 martie, 2024

Medicamentul anti-COVID-19 care va putea pune capat pandemiei

Distribuie:

Publicat:

Pilula de prevenire a Covid a lui Pfizer ar putea fi disponibilă până la sfârșitul anului dacă studiile efectuate pe oameni în SUA și Belgia vor avea succes, conform Daily Mail.

În prezent, nu există alte medicamente

în afară de vaccinuri care pot împiedica oamenii să dezvolte Covid-19 – „ar putea însemna sfârșitul blocajelor pentru totdeauna”, a spus un expert Pfizer, compania care a realizat unul dintre cele mai utilizate vaccinuri din Europa și America de Nord, își testează deja pilula experimentală pe oameni.

Medicamentul antiviral, numit PF-07321332, ar putea fi administrat pentru a opri agravarea bolii la persoanele care au început să prezinte semne de infecție cu coronavirus.

Deși vaccinul este disponibil, mulți aleg să nu se vaccineze sau nu o pot face, însă apariția unei pastile ar lărgi aria celor care ar putea beneficia de un tratament eficient și ar putea juca și rolul unei duble protecții.

În prezent, aproximativ 60 de persoane sunt implicate în prima fază a procesului PFizer PF-07321332, care se așteaptă să se încheie pe 25 mai.

Continuarea pe exquisl.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img