vineri, 19 aprilie, 2024

Medicamentul care poate scădea riscul de moarte al celor bolnavi de cancer: Se găsește în fiecare casă

Distribuie:

Publicat:

Pacienților cu o gamă largă de cancere care iau aspirină ca parte a tratamentului lor le-ar putea scădea riscul de deces cu 20%, a sugerat o revizuire majoră a cercetărilor existente.

Unele dintre indicațiile pentru utilizarea aspirinei sunt febra, durerea de diverse naturi (dentară, menstruală etc.), osteoartrita, poliartrita reumatoidă, angina pectorală, spondilita anchilozantă, reducerea riscului cardiovascular, cancerul colorectal, accidentul vascular cerebral ischemic și profilaxia acestuia, infarctul miocardic și profilaxia acestuia și lupusul eritematos sistemic. Ar putea acest medicament să fie de folos și în tratarea cancerului?

O echipă de cercetare de la Universitatea Cardiff a efectuat o revizuire¹ sistematică a 118 studii observaționale cuprinzând pacienți cu 18 tipuri diferite de cancer. Oamenii de știință au pus cap la cap rezultatele și au constatat că, la un total de aproximativ 250.000 de pacienți cu cancer care au raportat că iau aspirină, acest lucru a fost asociat cu o reducere de aproximativ 20% a deceselor provocate de această boală.

Aspirina ar putea fi utilă ca tratament adjuvant pentru diverse tipuri de cancer

Analiza a arătat că dovezile disponibile cu privire la eficacitatea și siguranța medicamentului justifică utilizarea acestuia ca tratament suplimentar într-o gamă largă de tipuri de cancer, scrie doc.ro.

Autorul principal al analizei, Peter Elwood, profesor onorific la Universitatea Cardiff, care a studiat efectele aspirinei timp de mai bine de 50 de ani, a declarat că în ultimii ani a fost frapat de acțiunile aspirinei asupra mecanismelor biologice relevante pentru cancer – și acestea par a fi aceleași în multe tipuri de cancer diferite.

Prin urmare, împreună cu echipa sa de cercetare, a stabilit să analizeze dovezile științifice disponibile privind utilizarea aspirinei ca tratament suplimentar pentru o gamă largă de forme de cancer. În general, s-a constatat că, în orice moment de după un diagnostic de cancer, mai mult de 20% dintre pacienții care au luat aspirină au supraviețuit, in comparație cu pacienții care nu au luat aspirină.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img