joi, 18 aprilie, 2024

Medicii de familie protestează: De astăzi, nu se mai dau trimiteri şi reţete compensate. Răspunsul dat de CNAS şi de Ministerul Sănătăţii/ Reprezenţanţi pacienţi: Guvernul trebuie să rezolve nemulţumirile, nu să “paseze” problemele

Distribuie:

Publicat:

Medicii de familie protestează, începând de miercuri, faţă de birocraţia din sistemul de sănătate, şi nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, astfel încât pacienţii nu vor mai primi trimiteri şi reţete compensate.

Ministerul Sănătăţii : Dreptul asiguraţilor la servicii medicale primare decontate trebuie respectat

Dreptul asiguraţilor la servicii medicale primare decontate din fondurile de sănătate trebuie respectat, arată, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii (MS), după ce medicii de familie au declanşat un protest şi nu vor să mai elibereze reţete compensate sau trimiteri.

„Conform datelor furnizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la nivel naţional, peste 60% din medicii de familie au semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu casele de asigurări de sănătate, în baza căruia se acordă servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate. În Bucureşti, numărul medicilor de familie care au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor cu CASMB este de peste 90%”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img