joi, 28 martie, 2024

Medicii din China recomanda 14 zile de autoizolare si dupa vindecare

Distribuie:

Publicat:

Comisia Naţională de Sănătate din China a publicat un ghid pentru pacienţii vindecaţi de coronavirus în care recomandă autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile post-externare, a relatat sâmbătă televiziunea de stat.

Potrivit ghidului citat, pacienţii externaţi trebuie să intre în autoizolare la domiciliu, iar spitalele trebuie să se pregătească să-i primească în termen de două săptămâni pentru o verificare a stării lor de sănătate.

Instituţiile medicale trebuie să-i îndrume pe pacienţi cu privire la ceea ce trebuie să facă în timpul autoizolării după vindecarea de COVID-19.

Mai concret, specialiştii le recomandă pacienţilor să se izoleze în camere separate şi bine ventilate şi să se spele frecvent pe mâini.

Autorităţile din domeniul sanitar atrag totodată atenţia că oraşele grav afectate precum Wuhan, capitala provinciei Hubei, trebuie să fie pregătite să ofere servicii de observaţie medicală, reabilitare şi asistenţă pentru pacienţii deja externaţi, potrivit Agerpres.

Lumea afectata profund de acest virus violent primeste astazi o speranta! Primul pacient la un studiu clinic pentru un vaccin impotriva noului coronavirus va primi o doza expermientala luni, la Seattle. Institutul National de Sanatate finanteaza testul, care va avea loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.

Oficialul care a dezvaluit planurile pentru primul participant la test a vorbit despre acest lucru sub anonimat, din cauza faptului ca actiunea nu a fost anuntata.

Reprezentanti din domeniul sanatatii spun ca va dura intre un an si 18 luni sa valideze orice potential vaccin. Probele vor fi facute pe 45 de tineri voluntari sanatosi cu diferite doze co-dezvoltate de NIH si Moderna Inc. Nu este niciun pericol ca participantii la test sa fie infectati, deoarece vaccinul nu contine nicio componenta a coronavirusului. Scopul este de a verifica daca dozele nu prezinta efecte secundare ingrijoratoare si sa stabileasca teste pe scara larga.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img