vineri, 26 aprilie, 2024

Medicul Adrian Marinescu atrage atentia: ‘Intoarcerea catre normalitate nu inseamna doar partea epidemiologica, cu mai putine cazuri, ci inseamna si in plan psihologic’

Distribuie:

Publicat:

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, a declarat, că valorile de anticorpi obţinute la testări ar trebui doar să ne orienteze, nu să devină o obsesie. El a făcut referire şi la componenta psihologică a fiecăruia dintre noi, subliniind necesitatea unei detaşări.

 

”Cred că, în ultimul timp, despre tot ce e legat de pandemie, vorbim mult prea mult, inclusiv despre anticorpi. Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, următoarele trei luni stau liniștit, nu repet foarte des, nu mă duc la cinci laboratoare, că nu mă ajută cu nimic. Întoarcerea către normalitate nu înseamnă doar partea epidemiologică, cu mai puține cazuri, ci înseamnă și în plan psihologic. O să ne trezim într-o dimineaţă şi o să ne spunem: Nu mai e pandemie, nu îmi mai pun masca, nu trebuie să mai respect restricţiile şi ce mă fac de-acum încolo, că eu sunt obişnuit cu pandemia?”, precizează medicul infecţionist la Europa Fm.

Continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img