marți, 23 aprilie, 2024

Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment cu privire la COVID: Primele semne care ar trebui să-i alerteze pe părinți – Trebuie să meargă cu copiii la spital!

Distribuie:

Publicat:

Potrivit CNCAV, 424 minori sunt internați cu Covid în spitalele din România. Din păcate, dintre aceștia, 23 se află la Terapie Intensivă.

La Iași, de exemplu, a fost depistat un focar de Covid la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, unde 27 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, focarul de Covid-19 a fost depistat în secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Au fost confirmate cu Covid 27 de persoane, 14 copii și 13 însoțitori.

Simptome Covid copii

Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a prezentat primele semne care ar trebui să-i alerteze pe părinți și să se prezinte de urgență la spital, împreună cu copiii.

„Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini. Autoritățile s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.

În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată. Dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă.

Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen.

Orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă. Ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă Așa că, în clipa în care avem cea mai mică suspiciune, să nu-i ducem în colectivitate pentru că este clar că în momentul în care cineva are simptome în colectivitatea școlară, deja toți ceilalți din clasă sunt contacte și, de fapt, boala s-a transmis mai departe”, a avertizat medicul Ciuhodaru, portivit Antena 3.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img