joi, 25 aprilie, 2024

Medicul Vasi Rădulescu avertizează: Cum poți depista hepatita din timp – Semnele de care să ții cont

Distribuie:

Publicat:

Hepatita este o afecțiune a ficatului care poate avea cauze multiple, de natură virală, autoimună sau toxică. Aceasta duce, treptat, la deteriorarea celulelor și țesutului hepatic. Din nefericire, simptomele hepatitei pot fi nespecifice, fiind o afecțiune greu de depistat. Iată care sunt cele mai comune semne ale hepatitei.

Hepatita poate avea 3 forme: autoimună, toxică sau virală. Hepatitele autoimune sunt cauzate de un răspuns imun greșit care atacă celulele hepatice, iar hepatitele toxice sunt cauzate de ingerarea unui medicament sau substanța chimică toxică organismului.

Hepatitele virale se impart in acute si cronice, din aceasta categorie facand parte hepatita de tip A, de tip B, de tip C, de tip D, hepatita de tip E si, în prezent, se strudiază hepatita de tip F. Se numește hepatită acută forma de boală manifestatăîin primele trei luni. După jumătate de an de la infestare, aceasta devine cronică.

Simptomele hepatitei. Cum poți depista afecțiunea?

Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie care sunt simptomele frecvente ale hepatitei și, de asemenea, la ce manifestări trebuie să fii atent pentru a depista afecțiunea.

„Hepatita este o boala inflamatorie a ficatului, ce poate fi de natură virală, autoimună sau toxică și conduce la deteriorarea celulelor si țesutului hepatic. Hepatita nu are însă niște simptome specifice, care să te ducă direct cu gândul acolo și, din păcate, în evoluția de lungă durată poate conduce la ciroza sau cancer hepatic.

Un studiu recent realizat de Asociatia Europeana a Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, a clasat România pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de pacienți diagnosticați cu hepatita de tip C, iar datele atestă ca procentul este în creștere. De asemenea, România se află pe locul patru privind rata de mortalitate ca urmare a unei afecțiuni hepatice.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img