joi, 18 aprilie, 2024

Medicul Virgil Musta recomanda: Cand trebuie sa mergi la spital dupa ce te-ai infectat de COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a făcut câteva recomandări celor care, în această perioadă, au unele simptome de COVID-19 sau chiar au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar care se tratează la domiciliu.

Când te izolezi la domiciliu

„La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu”, a îndemnat Musta, care a subliniat că, dacă starea se înrăutăţeşte, pacienţii trebuie să meargă la spital.

Medicul arată, în mesajul postat, marţi, pe Facebook, că în ultima perioadă s-a concentrat foarte mult pe tratarea pacienţilor, atât cei internaţi în spital, cât şi cei care l-au sunat să îi ceară sfaturi. Musta i-a sfătuit pe cei care au chiar şi un simptom de COVID-19 să se izoleze imediat la domiciliu.

„Pentru că este o perioadă în care mă abordează multă lume şi mă întreabă cum să procedeze, las mai jos câteva recomandări, care sper să vă ajute pentru a şti cum să acţionaţi:

La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu, urmăriţi evoluţia şi discutaţi permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu;

Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi, medicii specialişti de la Victor Babeş, avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie şi ne informăm reciproc în interesul pacienţilor”, a scris Musta.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img